måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"Någon kommer att puttas ut"

Publicerad: 15 oktober 2010, 11:28

Produktionsbolagscheferna applåderar inte Prosiebens etablering av Snowman i Sverige. Fler slåss om samma kaka och alla kommer inte klara konkurrensen.

Ämnen i artikeln:

ProsiebenRed ArrowStrixMTGPontus GårdingerSnowmanKanal 5TV3Titan

HW

Henrik Widell

AS

Ardalan Samimi


– Som det ser ut i Skandinavien där de flesta bolag förvisso går med vinst, men med små marginaler, där kommer det att bli jättetufft. Någon kommer att puttas ut vad tiden lider, säger Calle Jansson, chef för Modern Studios och Strix på MTG.

Anders B Karlsson, vd på Eyeworks säger att han inte vet så mycket om Snowmans planer än så länge men ser inga problem med deras intåg på marknaden.

– Det är bra med konkurrens Däremot börjar det bli lite trångt på marknaden. Men vi välkomnar in dem, och hälsar att det är tufft och trångt här ute.

Thomas Hedberg, vd på Titan:

– Det är trångt som det är så det är en lustig liten offensiv Prosieben gör. Kakan är bara så stor och någonstans kommer ju förstås Snowman att göra produktioner som annars skulle ligga på något annat bolag. Men det är inte så att jag är upprörd, vi lever i ett fritt land och de är fria att starta produktionsbolag om de vill.

Han reser dock varningsflagg för Snowmans starka koppling till Kanal 5 och Kanal 9 genom den gemensamma ägaren Prosieben.

– Det är lite känsligt, hur tajt sitter de ihop? Ska vi andra pitcha idéer hos dom stup i kvarten, är det någon idé? En annan fråga är ju hur gärna TV3 och TV4 köper program från konkurrenten Prosieben?

Modern Studios och Strix sitter i samma position som Snowman, där de ägs av MTG som samtidigt driver en rad fri-tv-kanaler.

– Jag har ganska bra erfarenhet av det förhållandet och tror faktiskt inte att det kommer bli ett problem för Snowman. Jonas Sjögren, vd på Kanal 5 vill inte äventyra sin annonsaffär genom att riskera att vi andra tror att Snowman prioriteras.

Thomas Hedberg:

– I slutändan handlar det förstås om att ha de bästa idéerna, det är det enda det handlar om, inte vem som kommer med dem. Där får Snowman konkurrera på lika villkor.

Hur kommer det att gå för dem då?

– Pontus Gårdinger är duktig och det är klart han kommer att leverera bra idéer. All lycka till dem.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev