Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

NAG köper Titan

Publicerad: 17 Juni 2011, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:07

Titan har varit ute till försäljning under flera år. Nu förvärvas bolaget – och därmed säljs det sista stora oberoende svenska tv-produktionsbolaget. Köpare är Northern Alliance Group, NGA.


NAG äger sedan tidigare även Peter Settmans produktionsbolag Baluba, samt Monster i Norge, Moskito i Finland, Baluba i Sverige, och Gong i Danmark. I affären ingår även Titans norska dotterbolag Limelight.

– I och med förvärvet av Titan blir NAG det överlägset största oberoende bolaget med en omsättning på över € 100 MEUR på den nordiska marknaden. Vi är dessutom det bolag som har mest egenutvecklade produktioner hos de nordiska kanalerna, säger NAG:s vd Morten Aass i ett pressmeddelande.

Titan har under lång tid varit ute till försäljning, men planerna har tiidgare lagts på is. Säljare är Thomas Hedberg och Anette Beijer, som grundade bolaget år 1996.  Titan omsatte 105 miljoner kronor år 2009 och redovisade en vinst på drygt 1 miljon kronor. Priset på affären är i skrivande stund oklart.

I Titans formatportfölj finns bland annat "Du är vad du äter", "Tack för musiken", och "The Bacherolette".

NAG ägs av riskkapitalbolaget Capman.

Mer info kommer.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.