lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Musikstreamingtjänsten Staccs går live i dag

Publicerad: 19 maj 2021, 06:00

Den svenskgrundade streamingtjänsten slår upp portarna i dag. Foto: Staccs

I dag lanseras premiumstreamingtjänsten Staccs som riktar sig till musikintresserade.

Ämnen i artikeln:

Staccs

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare rapporterat om att företaget Staccs, som är en plattform för livekonserter, planerar att etablera av premiumstreamingtjänst i Sverige under första halvan av 2021.

Nu står det klart att tjänsten går live i dag onsdag i Norden och Baltikum. På plattformen kommer den musikintresserade, enligt ett pressmeddelande, att få tillgång till hundratals konsertfilmer och musikdokumentärer. 

Inledningsvis går det bland annat att se material om klassiska band och artister som Oasis, Queen och Nina Simone, men också kända svenska musiknamn som Zara Larsson och Jireel.

– Vår drivkraft sedan dag ett har varit att tillgängliggöra inspelade oförglömliga konserter och musikdokumentärer för musikälskare likt oss själva. Jag är väldigt stolt att vi nu lanserar Staccs till musikfans, artister såväl som för rättighetsinnehavare, säger medgrundaren Jonas Sellberg, som har över 30 års erfarenhet från musikbranschen, i ett pressmeddelande.

Den som tecknar ett abonnemang får betala 119 kronor i månaden för tjänsten eller 1 190 kronor för ett år. Den första tiden finns dock ett erbjudande om att hoppa på ett årsabonnemang för 599 kronor.

Enligt Staccs fördelas abonnemangsintäkterna enligt en användarcentrerad modell där intäkterna till Staccs respektive artisterna och rättighetsinnehavare baseras på vad publiken väljer att titta på.

Jonas Sellberg, medgrundare av Staccs.

LÄS OCKSÅ: Tidigare HBO-chef rattar ny svensk musikstreamingtjänst

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev