Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Musikhjälpen skramlade ihop 48 miljoner kronor

Publicerad: 21 december 2020, 07:13

Musikhjälpens programledare Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman fick i går lämna buren.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

I går avslutades årets upplaga av Musikhjälpen. Totalt samlade programmet in 48 miljoner kronor. Samtidigt registrerades över 791 000 engagemang.

Ämnen i artikeln:

Musikhjälpen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Som så mycket annat i år fick den tv- och radiodirektsända insamlingen Musikhjälpen skruva på upplägget på grund av coronaviruset. Bland annat på så sätt att publiken i värdstaden Norrköping uteblev.

Men när årets upplaga av programmet i går avslutades – och programledarna Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman släpptes ur buren – stod det klart att omkring 48 miljoner kronor samlats in. Samtidigt registrerades över 791 000 engagemang, vilket är rekord.

I år går de pengar som skänkts till internationella projekt som i samverkan med lokalsamhället stärker människors tillgång till likvärdig vård och hälsa utan risk att drivas in i fattigdom, i linje med FN:s globala mål om allmän hälso- och sjukvård för alla senast 2030. 

Musikhjälpen görs i samarbete mellan SVT, SR och Radiohjälpen och sänds i P3 och SVT Play. 2019 års upplaga av programmet drog in över 50 miljoner kronor och väckte 642 309 engagemang.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev