Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTV: ”ZTV inte en konkurrent”

Publicerad: 17 Juni 2010, 07:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

MTG:s planer att släcka tv-kanalen och satsa fullt ut på webben förändrar inte MTV:s spelplan, säger MTV:s globala marknadsdirektör Mattias Behrer.


Ämnen i artikeln:

Mattias BehrerMTGMTV

MTV förväntar sig inte några stora tittartillskott om MTG fullföljer planerna och lägger ned ZTV som tv-kanal och ersätter den med TV10.

– Vi sneglar inte särskilt mycket på ZTV som konkurrent, utan vi krigar snarare med TV6, Kanal 5 och TV4 om våra tittare. Spontant tycker jag det är tråkigt för dem som jobbar med kanalen, säger Mattias Behrer, numera är global marknadschef på MTV.

Vad säger du om deras strategi att bara satsa på webben?

– Det verkar vara ett modigt och ganska radikalt drag, men jag vet inte hur affärsplanen ser ut bakom så jag kan inte uttala mig om det.

Planerar ni samma väg för MTV?

– Definitivt inte. Vår affärsmodell är och förblir att ha en tv-kanal, men ett varumärke som även existerar på mobil och webb. Vår huvudaffär är fortfarande tv och vi har inga planer på att ändra det.

 

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Mattias BehrerMTGMTV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.