Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG värvar från toppar från Facebook och Bild

Publicerad: 19 april 2016, 06:53
Uppdaterad: 19 april 2016, 07:48

MTG trappar upp i kampen om värdefulla partnerskap. Nu ska styrelsen toppas med namn från Facebook och Axel Springer.

Ämnen i artikeln:

MTG

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Svensken John Lagerling knep 2014 toppjobbet på Facebook. Där ansvarar han för affärsutveckling inom det mobila området – men John Lagerling basar även över Facebooks partnerskap. När MTG:s valberedning nu presenterar sitt förslag på ny styrelse för den svenska mediejätten står det klart att John Lagerling, som även har ett långt förflutet inom Google, är ett av två nya namn.

Det andra nytillskottet är Donata Hopfen, förlagsdirektör och verkställande direktör för Bild Group (tidningen som fram tills nyligen gick under namnet Bild-Zeitung). Hon har jobbat inom Axel Springer-koncernen sedan 2003, och haft en rad chefstjänster inom digital affärsutveckling.

Duon ska stärka MTG:s möjligheter att skapa relevanta partnerskap.

”Donata och John kommer att bidra med relevanta och kompletterande digitala erfarenheter, och med värdefulla perspektiv på hur partnerskap bäst struktureras i ett medielandskap i ständig förändring. Valberedningen vill även framföra ett tack och vår uppskattning till Michelle Guthrie och Alexander Izosimov för deras bidrag till MTGs utveckling under de senaste åren”, heter det i ett pressmeddelande från MTG.

Michelle Guthrie och Alexander Izosimov har beslutat att avböja omval. David Chance, Joakim Andersson, Simon Duffy och Bart Swanson förelås bli omvalda.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev