MTG utreder hög chef

2017-11-08 07:44  
Anders Jensen, chef för MTG Norden. Foto: Alexander Donka

Flera personer vittnar om en sexistisk och kränkande kultur på MTG.

Det är Dagens Nyheter som kan berätta om vittnesmål från en rad personer inom MTG. Företagskulturen på en viss avdelning ska vara sexistisk, kvinnofientlig och kränkande, samtidigt som personerna vittnar om mobbning, personpåhopp och en utbredd tystnadskultur.

I centrum för anklagelserna står beteendet från en hög chef på MTG. I förra veckan inledde MTG en internutredning.

MTG:s vd Anders Jensen berättar för DN att han varit i kontakt med fyra personer som anklagar chefen för olämpligt beteende.

– Det stämmer att en utredning pågår. Jag fick det första vittnesmålet via mejl den 23 oktober från en tidigare anställd som hade synpunkter på dåligt beteende. Sedan följde ytterligare tre mejl från tidigare anställda eller konsulter som i olika omfattning berör den chef vi nu utreder, säger Anders Jensen till DN.

Dagens Media kunde i förra veckan berätta att MTG avslutat samarbetet med en programledare i TV3 efter anklagelser om ”oacceptabelt beteende”.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt