Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG TV: "Vi slår de andra dag och natt"

Publicerad: 8 September 2009, 09:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

MTG TV var största kanalhuset i målgruppen 15-49, säger MTG TV, som därmed anser att de vann måndagens tv-slag.


Med siffor och statistik kan man som bekant bevisa lite vad som helst. Och under måndagen fanns bara vinnare i Tv-Sverige.

Kanal 5 jublar över höga siffror i målgruppen 15-44. TV4 är glada för att premiären av ”Tinas Cookalong” mosade Färjan 3.

Nu ger sig även MTG TV in i matchen.

– I höst gäller det att ha fungerande kanalportföljer som kan leverera på dygnets alla timmar och igår var vi störst, säger Anders Knave, programchef på MTG TV.

Han hänvisar till andelssiffor för målgruppen 15-49, sett till hela måndagen. Då får MTG TV en andel på 36,3, TV4 en på 32,5 och Prosieben 31,2.

– Och då är vi inte ens igång med TV3:s stora premiärer, säger Anders Knave.

TV3:s mest sedda program igår var "2 1/2 Men" klockan 21.30, med 279.000 tittare. Den siffran är låg jämfört med konkurrenternas mest sedda.

– Det är klart att femman hade en trevlig superprime igår medan fyrans var lite mer ojämn. Man kan jubla över bra siffror för enskilda premiärer, men vi är glada för att ha gått bättre än konkurrenterna under hela dygnet. Vi slår de andra både dagtid och nattetid, säger Anders Knave.

Han förväntar sig att det riktiga slaget om tittarna börjar nästa vecka, då TV3:s Superstars är igång.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.