Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG TV startar nätbutik

Publicerad: 12 mars 2014, 11:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:45

Tillsammans med shoppingplattformen Apprl lanserar MTG TV en nätbutik som ska sälja "Top Model"-deltagarnas favoritprodukter.


Det är i samband med den nya säsongen av "Top Model" som tv-tittarna kan konsumera produkterna i programmet genom näthandel på deltagarnas bloggar samt via sajten apprl.com.

Med hjälp av Apprl:s verktyg har modellerna skapat personliga ”affärer” där de säljer "outfits" som används i programmet.

MTG TV beskriver konceptet som nästa steg inom redaktionell e-handel.

– Det här öppnar nya möjligheter för tv-tittare och "Top Model Sveriges" många fans, då de enkelt kan shoppa modellernas utvalda favoritprodukter samt plagg från programmet, säger Jessica Grunewald, onlinechef MTG TV, i ett pressmeddelande.

Bolaget Apprl är grundat av Martin Landén, tidigare konsult och digital strateg på Ddb och Lbi, samt Gustav Gisseldahl, som bland annat arbetat med försäljning på TV4:s Digitala medier.

Bolaget har tagit fram verktyg för e-handel som kan användas av sajtägare och bloggare.

– Med Apprls verktyg kan sajtägare och bloggare börja med e-handel utan att behöva ta hand om lager, distribution, betalningar och utan att ens behöva en programmerare för att komma igång, säger Martin Landén, grundare av Apprl, i ett pressmeddelande.

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News