söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG TV:s nya vd: "Vi måste ta ett kliv framåt"

Publicerad: 16 oktober 2014, 11:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

Anders Jensen om beslutet att ta över vd-posten och MTG TV:s största utmaningar framöver.


YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


I dag stod det klart att Anders Jensen, MTG:s chef för fri-tv och radio i Skandinavien, tar över som operativ chef för TV3, TV6, TV8 och TV10 i Sverige, efter Joachim Nordlind.

– Det känns fint. Jag har suttit ett antal månader som nordisk chef och kände att jag behöver komma närmare den svenska marknaden för att göra de förändringar vi behöver. Därav mitt beslut att gå in som vd, säger Anders Jensen, till Dagens Media.

Vad ligger bakom beslutet?

– Vi behöver fokusera verksamheten, vi behöver få in andra erfarenheter och höja blicken. Det är inte så enkelt när man sitter som vd och är en del av historien att göra större transformationer. Dessutom kräver det att man gjort det förut och det har inte Joachim.

Han fortsätter:

– Jag har stor respekt för Joachim som person och yrkesman och vi har haft en jättebra dialog, men i slutändan är det någon som som måste ta beslut och det ansvaret är mitt. Det är ett beslut som grundar sig i vad vi behöver i framtiden, inte en recension av historien. Det är viktigt att understryka att det här inte är ett beslut man tar lättvindigt.

Anders Jensens första prioritering blir att konkretisera de planer MTG TV har för att stärka sin position på tv-marknaden framöver. Hur det ska gå till rent konkret kan Anders Jensen inte svara på i dag.

– Det har jag inte sagt internt än, det är lite prematurt att prata om i dag, men det kommer att bli tydligt. Vi förstärker vissa områden och andra delar kanske vi väljer att göra annorlunda så att vi har möjlighet att investera. Det krävs en omställning, det är en marknad under stor press.

Vad ser du som MTG:s största utmaning?

– Vår utmaning är densamma som hela branschens: det ändrade beteendemönstret hos tittarna. Vi tittar mindre på linjär-tv men konsumtionen av rörlig bild har aldrig varit större. Hela digitaliseringsprocessen ska stärkas, vi har mycket i pipeline. Men vi måste inse att vår kärnverksamhet står inför stora förändringar och när marknaden faller måste vi ha större andel. Vi måste ta ett kliv framåt, det är inget snack om saken.

Anders Jensen rekryterades till MTG i våras. Han var tidigare chef för den danska börsnoterade telekomkoncernen TDC Group. Dessförinnan var han vd för Telenors verksamheter i Ungern och Bangladesh, samt marknadschef Telenor/Vodafone i Sverige.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev