Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG TV höjer reklampriserna

Publicerad: 16 November 2010, 15:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Även MTG TV passar på att höja sina bruttopriser på tv-reklam, kan dagensmedia.se avslöja.


Ämnen i artikeln:

MTGManfred AronssonMTG TV

Som dagensmedia.se tidigare berättat höjer TV4 sina bruttopriser i primetime med 13 procent. Under off-prime blir höjningen 5 procent medan nischkanalerna går upp 10 procent.

– Mot bakgrund av hur marknaden nu ser ut tror jag att alla förstår varför vi höjer priserna, sa biträdande försäljningsdirektören Carl Hemmingsson till dagensmedia.se.

Nu hakar MTG TV på. Enligt uppgift till dagensmedia.se höjer kanalhuset priset med i snitt 12 procent om en annonsör köper TV3 och TV6 ihop.

Köper man kanalerna styckvis ökar priset med i snitt 15 procent. Att köpa TV8 och TV10 blir upp till 20 procent dyrare i snitt.

Förra året var det många tv-kunder som investerade mer pengar i tv än vad de förbundit sig att göra genom årsavtalet. De fick då fortsätta att köpa utrymmet efter samma villkor.

TV3 har nu infört en ny regel som säger att om annonsörerna går över beloppet de förbundit sig att köpa så är det inte säkert att man får fortsätta köpa reklamen till det förhandlade priset.

Per Lorentz, informationschef på MTG, har avböjt att kommentera uppgifterna.

Investeringarna i tv-reklam ökade 44 procent i oktober, enligt Mediebyråbarometern.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

MTGManfred AronssonMTG TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.