onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG TV byter vd

Publicerad: 16 oktober 2014, 07:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

UPPDATERAD. Joachim Nordlind lämnar MTG med omedelbar verkan – Anders Jensen tar över som vd på MTG TV.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Anders Jensen, MTG:s chef för fri-tv och radio i Skandinavien, tar nu alltså även över som operativ chef för TV3, TV6, TV8 och TV10 i Sverige.

– Det är med stor tillförsikt jag går in i den operativa vd-rollen för våra svenska tv-kanaler, säger Anders Jensen i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Branschen står inför stora förändringar vilket ställer nya krav på både produkt, arbetssätt och organisation, och jag ser fram emot att driva det förändringsarbetet parallellt med att optimera och förstärka vår skandinaviska position.

Svensken Anders Jensen rekryterades till MTG under våren i år. Han var tidigare chef för den danska börsnoterade telekomkoncernen TDC Group. Dessförinnan var han vd för Telenors verksamheter i Ungern och Bangladesh, samt marknadschef Telenor/Vodafone i Sverige.

Joachim Nordlind lämnar MTG-koncernen efter åtta år, varav de senaste två och ett halvt åren som vd på MTG TV. Enligt ett pressmeddelande går han vidare till "nya utmaningar".

– Joachim har gjort ett gediget arbete med att leda organisationen under några tuffa år med stora utmaningar för branschen. Nu går han vidare och vi önskar honom all lycka till i framtiden, säger Anders Jensen.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev