Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag22.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG tar "Tjafs!" till Viafree

Publicerad: 1 Juni 2018, 11:50
Uppdaterad: 1 Juni 2018, 11:56

Debattprogrammet "Tjafs!" programleds av 21-åriga Reine-Alix Ndengeyinka.

"'Tjafs!' är unikt eftersom det är det enda opinionsprogrammet som når unga tittare i Sverige", säger Dzana Dedovic, affärsområdeschef för Viafree på MTG.


Ämnen i artikeln:

MTGYoutube

"Tjafs!" är ett debattprogram på Youtube som skapats och programleds av Reine-Alix Ndengeyinka. Publiken är ung och programmet har lyckats engagera rejält med uppemot 400 000 visningar per avsnitt.

Nu väljer MTG att med hjälp av Oh my producera och släppa programmet på sin tjänst Viafree med start den 19 juni. I programmet diskuteras både jämställdhet, sex, rasism och politik.

– Jag startade det här för att aktivera ungdomar. Jag är själv ungdom och vi kollar sällan på teve. Vi kollar inte på debattprogram och nyheter. Anledningen tror jag är att vi inte kan relatera. Vi förstår inte vad de pratar om. Men när vi själva tar upp ett ämne och vad vi har upplevt på vår nivå så funkar det, säger skaparen och programledaren Reine-Alix Ndengeyinka, i ett pressmeddelande.

Deltagarna i avsnittet väljs ut för att få en mix av både åsikter, kön och bakgrund. Reine-Alix Ndengeyinka leder programmet med en panel bestående av åtta unga deltagare där majoriteten är mellan 18 och 25 år. Totalt tio avsnitt kommer att släppas, ett nytt varje vecka.

– "Tjafs!" är unikt eftersom det är det enda opinionsprogrammet som når unga tittare i Sverige. Vad pratar unga svenskar om egentligen, vad tycker de om de stora och små frågorna som är avgörande för vår samtid? Det är valår i Sverige och vi på Viafree är väldigt stolta att kunna vara med och skapa en arena för unga svenskar att diskutera svåra frågor på sitt eget sätt, säger Dzana Dedovic, affärsområdeschef för Viafree på MTG Sverige.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGYoutube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.