Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG Sveriges vd om Champions League: "Hörnsten i vårt erbjudande"

Publicerad: 9 Maj 2017, 07:23
Uppdaterad: 9 Maj 2017, 13:20

Foto: TT via MTG

UPPDATERAD. Medierättigheterna för sändning av Champions League förlängs fram till 2021. "Vi är också nöjda med prislappen som landade inom ramen för vår affärsplan", säger MTG Sveriges vd Anders Jensen.


Ämnen i artikeln:

MTG

MTG säkrar rättigheterna att sända UEFA Champions League. Koncernen har haft medierättigheterna för fotbollsturneringen sedan starten 1992 för hela 25 år sedan.

Rättigheterna för turneringen utökas från 2018 och omfattar 35 procent mer sändningar – 46 tillfällen som täcker 138 matcher över 17 veckor.

MTG har säkrat exklusiva rättigheter för Sverige och Danmark och har licenserat vidare vissa rättigheter i Norge men som MTG även kommer att visa på sina kanaler.

Vad innebär säkringen av Champions League för er?

– Det är en väldigt viktig rättighet som vi har haft i 25 år och som är en hörnsten i vårt erbjudande. Vi är väldigt glada över att förnya och förlänga rättigheterna. Vi är också nöjda med prislappen som landade inom ramen för vår affärsplan. Det försvarar våra möjligheter att kunna tjäna pengar på rättigheterna, säger MTG Sveriges vd Anders Jensen till Dagens Media.

Ni har ju minst sagt många fotbollsrättigheter, varför är fotbollen så viktig för er?

– Vi vill vara ledande inom det området och vi har under många år förstärkt den positionen. Det är en av få rättigheter som kan flytta fram marknadsandelarna. Om man har internationella rättigheter har man förmånen att nå en bred och viktig kundbas i Skandinavien, det är en medveten strategi för oss.

Nu köpte Discovery Allsvenskan-rättigheterna, hade ni planer på att köpa upp även Allsvenskan?

– Vi har valt att inte lägga någon kraft på att skaffa oss de rättigheterna, utan satsar på de stora internationella. Det handlar om relationen mellan pris och impact.

Har ni några planer på att lägga vantarna på SHL?

– Nu har C More nyligen förlängt sitt kontrakt till någon gång efter 2020 så ett sådant beslut fattar vi längre fram. Men det är samma sak där, att vi satsar mer på de internationella rättigheterna och vi har redan NHL som passar oss bättre.

OM MTG:s fotbollsrättigheter:

MTG:s fotbollssändningar i Sverige omfattar nu engelska FA Premier League, UEFA Champions League, engelska FA-cupen, spanska La Liga, italienska Serie A, franska Ligue 1, English League Cup, Sydamerikanska VM-kvalet, holländska Eredivisie, tyska DFB-Pokal, Community Shield och The Championship. Sändningarna visas över MTG:s fri-tv-kanaler, Viasats betal-tv-kanaler och streamingtjänsten Viaplay, med varierande rättigheter mellan länderna.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.