Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG stuvar om inom HR – avvecklar MTG Academy

Publicerad: 28 maj 2014, 07:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:36

MTG avvecklar den centrala HR-funktionen och MTG Academy läggs ner. "Mycket av HR-arbetet görs bäst i de lokala bolagen", säger informationschef Per Lorentz.


Ämnen i artikeln:

MTG

Mediehusets centrala human resources-avdelning kommer att läggas ned. Just nu förs samtal med ungefär 15 personer som berörs.

Enligt informationschef Per Lorentz är planen att de lokala bolagen ska ta ett större HR-ansvar.

– Vi stärker HR-arbetet i de lokala bolagen. Det handlar om ett skifte av fokus, och ett tydliggörandet av roller. Mycket av HR-arbetet görs bäst i de lokala bolagen, talent management och hr-responsibilities, till exempel, säger Per Lorentz till Dagens Media.

Det är oklart om omstruktureringen innebär att de lokala bolagens HR-avdelningar får större resurser.

Klart är dock att tjänsterna för de 15 personer som arbetar inom centrala HR-avdelningen berörs. Avdelningen leds i dag av Gunilla Jernberg.

– Just nu förs individuella samtal om hur de kommer att jobba i framtiden. Innan de samtalen är klara är det för tidigt att säga något.

Som en konsekvens av att centrala HR-avdelningen avvecklas kommer även MTG Academy att läggas ned. Akademin – som är en filial inom HR – driver interna utbildningar och kompetensutvecklingsprogram.

– I den översyn som gjorts har man kommit fram till att utbildning och fortbildning bör lika på de lokala bolagen, säger Per Lorentz.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev