Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

MTG Studios byter namn

Publicerad: 19 Mars 2014, 06:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:44

Efter affären med Nice Entertainment Group byter MTG Studios namn till just Nice.


Ämnen i artikeln:

Nice Entertainment Group

Det var i höstas som MTG Studios köpte en majoritet av Nice Entertainment Group, där bland annat Titan och Baluba ingår. MTG äger nu 86,8 procent av bolaget.

Från och med idag försvinner namnet MTG Studios och istället ska hela gruppen gå under namnet Nice Entertainment Group.

– Vi tycker att Nice är ett jättebra namn och det är också mer känt än MTG Studios, säger vd:n Patrick Svensk till Dagens Media.

Bolagen som ingår i gruppen ska dock behålla sina lokala namn.

– Vi ser en styrka i att uppträda under ett samlingsnamn och vi vill vara en aktiv spelare på den internationella marknaden, samtidigt som vi behåller kraften i de lokala varumärkena och vad de betyder för de lokala kunderna.

Blir det några fler förändringar?

– Några medarbetare får nya titlar, men alla fortsätter att göra detsamma som tidigare. Dessutom hoppas vi kunna bjuda in fler kamrater till den här konstellationen.

Menar du fler förvärv?

– Ja, antingen partnerskap eller köp. Vår strategi är att vara en av de tre största spelarna på våra marknader. Nu finns vi på 16 marknader och kan på vissa behöva kompletterande partners eller investeringar i människor och idéer.

Men konkurrensen är hård på tv-marknaden och det gäller därför att ta fram format som sticker ut, berättar Patrick svensk.

– Vår konstanta utmaning är att få våra kunders satsningar att sticka ut och det måste vi som innehållsleverantör ta på oss genom att skapa innehåll som lämpar sig att lansera när det är tuff konkurrens. Men vi känner oss väl positionerade.

På vilket sätt är ni väl positionerade?

– Både i Sverige och många andra länder har vi en bredd, vilket är viktigt. Vi kan leverera innehåll i alla genres – som stora draman, komedi, reality, underhållning och smalare dokumentärer. En framskjuten position och en bred profil är nyckeln för att lyckas.

Vad blir nästa stora format från er?

– Det får vi se framöver, men det kan komma något nytt rätt snart.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Nice Entertainment Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.