Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

MTG startar nya kanalen TV3 Sport

Publicerad: 3 Februari 2016, 07:26
Uppdaterad: 3 Februari 2016, 07:37

MTG Sveriges vd Anders Jensen. Foto: Janne Næss.

Den nya kanalen ska bredda utbudet för MTG Sverige. "En kanal som gör skillnad och sätter starkt avtryck", säger Viasats sportchef Per Nunstedt.


Ämnen i artikeln:

ViasatMTG

Som Dagens Media tidigare berättat, har MTG Sverige haft planer på att lansera fler kanaler.

Nu är det dags, med nya TV3 Sport. Under slutet av 2015 förlängdes rättigheterna till Premier Leauge, och kort därpå köpte MTG rättigheterna till La Liga och Serie A, vilket ger mediehuset möjlighet att direktsända ännu mer "sport i världsklass".

– Nu när vi har mer sport än någonsin, och flera av de största sporträttigheterna i världen, vill vi erbjuda våra många sportintresserade tittare ett ännu bredare utbud och fler sändningar av högsta kvalitet samtidigt som vi  också erbjuder våra annonsörer access till ett starkt premiuminnehåll och ökad räckvidd, säger Anders Jensen, vd för MTG i Sverige, i ett pressmeddelande.  TV3 Sport, som blir en HD-kanal, lanseras under april och ingår i utbudet för de kunder som har Viasat Silver Sport eller Viasat Guld.

Det kommer även att bjudas på utvalda matcher från NHL och TV3 Sport kommer att agera supportkanal vid större evenemang. Det står även klart att TV3 Sport blir ny huvudkanal för amerikanska fotbollsserien NFL, handbollens Champions League och basketens Euroleague.

– När det kommer till spets, bredd och omfattning är 2016 det starkaste året i det här företagets historia. Med TV3 Sport når vi ut med flera av våra tunga rättigheter, det är en kanal som gör skillnad och sätter starkt avtryck, säger Viasats sportchef Per Nunstedt i pressmeddelandet.  Innehållet på TV3 Sport kommer även att finnas på streamingtjänsten Viaplay, där alla MTGs sportsändningar finns samlade online.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

ViasatMTG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev