Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

MTG startar nya kanalen TV3 Sport

MTG Sveriges vd Anders Jensen. Foto: Janne Næss.

Den nya kanalen ska bredda utbudet för MTG Sverige. "En kanal som gör skillnad och sätter starkt avtryck", säger Viasats sportchef Per Nunstedt.


Publicerad 2016-02-03 07:26
Uppdaterad 2016-02-03 07:37

Ämnen i artikeln:

Viasat

Dela artikeln:

Som Dagens Media tidigare berättat, har MTG Sverige haft planer på att lansera fler kanaler.

Nu är det dags, med nya TV3 Sport. Under slutet av 2015 förlängdes rättigheterna till Premier Leauge, och kort därpå köpte MTG rättigheterna till La Liga och Serie A, vilket ger mediehuset möjlighet att direktsända ännu mer "sport i världsklass".

– Nu när vi har mer sport än någonsin, och flera av de största sporträttigheterna i världen, vill vi erbjuda våra många sportintresserade tittare ett ännu bredare utbud och fler sändningar av högsta kvalitet samtidigt som vi  också erbjuder våra annonsörer access till ett starkt premiuminnehåll och ökad räckvidd, säger Anders Jensen, vd för MTG i Sverige, i ett pressmeddelande.  TV3 Sport, som blir en HD-kanal, lanseras under april och ingår i utbudet för de kunder som har Viasat Silver Sport eller Viasat Guld.

Det kommer även att bjudas på utvalda matcher från NHL och TV3 Sport kommer att agera supportkanal vid större evenemang. Det står även klart att TV3 Sport blir ny huvudkanal för amerikanska fotbollsserien NFL, handbollens Champions League och basketens Euroleague.

– När det kommer till spets, bredd och omfattning är 2016 det starkaste året i det här företagets historia. Med TV3 Sport når vi ut med flera av våra tunga rättigheter, det är en kanal som gör skillnad och sätter starkt avtryck, säger Viasats sportchef Per Nunstedt i pressmeddelandet.  Innehållet på TV3 Sport kommer även att finnas på streamingtjänsten Viaplay, där alla MTGs sportsändningar finns samlade online.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.