Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG startar ny sportkanal

Publicerad: 10 Juni 2010, 05:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

MTG lanserar nu sin femte fri-tv-kanal kallad "TV10". Kanalen ska uteslutande sända sport.


Ämnen i artikeln:

MTGTV10Hans-Holger Albrecht

Den 7 september lanseras en helt ny fri-tv-kanal i Sverige. TV10, som MTG nu lanserar, är helt inriktad på sport och ska locka män i åldrarna 25-59 år.

Från start är kanalen tillgänglig för Com Hems 1,65 miljoner hushåll, samt Viasats sattelit-tv-plattform.

– Lanseringen av den femte fri-TV-kanalen i Sverige framhäver styrkan i Viasats mediehus. Den nya kanalen är fokuserad på en distinkt och komplimenterande målgrupp som kommer att leverera ökad räckvidd för våra reklamköpare. Den kommer även göra det möjligt för oss att optimera användandet av vår omfattande portfölj av lokala och internationella sporträttigheter, säger Hans-Holger Albrecht, VD och koncernchef för MTG, i ett pressmeddelande.

Tillsammans ska detta göra att ”mer än 50 procent” av alla svenska hushåll ska kunna se kanalen.

”Ytterligare distributionsavtal skall tecknas framgent för att ytterligare öka kanalens penetrationsnivåer”, skriver MTG i ett pressmeddelande.

Lanseringen av TV10 sker i samband med med EM-kvalet i fotboll mellan Sverige och San Marino.

TV10 direktsänder den matchen och ska även sända valda delar av hockey från NHL och Hockeyallsvenskan, fotboll från Champions League och samtliga Formel 1-kval, som för närvarande sänds på fri-tv-kanalerna TV6 och TV8.

TV10 sänder också svensk och Euroleague basket, amerikansk fotboll från NFL och tennis från ATP-turneringarna, vilket allt för närvarande är tillgängligt på Viasat Sport.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGTV10Hans-Holger Albrecht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.