Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG startar internutredning mot TV3-profil

Publicerad: 25 oktober 2017, 11:07
Uppdaterad: 25 oktober 2017, 11:35

MTG utreder anklagelser mot programledare på TV3. Foto: Janne Naess

TV3-profil utreds för "oacceptabelt beteende" under inspelning av program.


Ämnen i artikeln:

MTGTV3

Flera internutredningar pågår just nu på Sveriges mediehus efter anklagelser om sexuella trakasserier och övergrepp kommit fram i samband med Metoo-uppropet.

Nu har även MTG startat en internutredning mot en programledare på TV3, rapporterar DN.

I en kommentar till tidningen bekräftar presschefen Susanne Nylén att en intern utredning har startats mot en av kanalens profiler.

Anklagelserna som har riktats mot profilen rör oacceptabelt beteende under inspelningarna av ett av TV3:s program.

För DN vittnar flera tidigare anställda om både trakasserier, personpåhopp och mobbning. Flera av anklagelserna mot TV3-profilen har publicerats på sociala medier.

Trakasserierna och påhoppen ska ha skett för runt fem år sedan och till tidningen säger Susanne Nylén att den dåvarande programledningen då fick reda på anklagelserna.

– Vår uppfattning är att produktionsbolaget agerat och konfronterat profilen och beteendet ska ha blivit betydligt bättre. Men idag är det en ny programledning på MTG och de här uppgifterna var nya för oss när vi fick dessa i slutet av förra veckan, säger Susanne Nylén till DN.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGTV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.