Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG slår ihop MTGx och Viaplay – då får vd:n gå

Publicerad: 27 mars 2014, 08:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

Digitalbolaget MTGx slås ihop med Viaplay. I samband med detta får betal-tv-tjänstens nuvarande vd Niclas Ekdahl sluta.


Ämnen i artikeln:

MTG

Målet med sammanslagningen är att MTGx och Viaplay tillsammans ska stärka MTG:s digitala erbjudande. Leder satsningen gör MTGx-chefen Rikard Steiber.

Betal-tv-tjänsten Viaplay, som lanserades 2011, är MTG:s största digitala affärsverksamhet, medan MTGx lanserades i juni förra året med målet att accelerera MTG:s digitala utveckling.

I samband med att bolagen nu slås ihop lämnar Viaplays nuvarande vd Niclas Ekdahl "för andra utmaningar".

– Det här är ett naturligt steg som kommer göra det möjligt för oss att utöka vår utvecklingstakt och samtidigt utforska fler möjligheter på våra digitala plattformar, säger Rikard Steiber till Dagens Media.

Enligt honom tittar MTGx nu på flera olika reklamfinansierade och abonnemangsdrivna affärsmodeller.

I samband med att verksamheterna slås ihop får MTG en gemensam digital arkitektur som innebär fler tjänster för användarna.

– Det finns både fantastisk kompetens och fantastiskt innehåll på Viaplay. Nu samlar vi allt på ett ställe.

Kommer kunderna att märka någon omedelbar skillnad?

– Nej, det är business as usual. Men någonstans vill vi att alla våra tjänster och upplevelser ska bli bättre. Nu kan vi kombinera det bästa av tv-världen med det digitala vilket ger oss en möjlighet att bygga relationer mellan annonsörerna och målgruppen.

Jørgen Madsen Lindemann är vd och koncernchef på MTG:

– Jag vill tacka Niclas för hans hårda arbete och ovärderliga bidrag till lanseringen av och expansionen av Viaplay, och vi önskar honom lycka till i framtiden, säger han i pressmeddelandet.

Viaplays resultat kommer dock att fortsätta redovisas separat i MTG:s finansiella resultat. MTGx kommer också att få sitt resultat redovisat separat.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News