Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG släpper VR-app

Publicerad: 26 Maj 2017, 06:19
Uppdaterad: 26 Maj 2017, 06:20

MTG släpper VR-app. Foto: Press

MTG Sverige lanserar den kostnadsfria VR-appen Viareal. "Vi vill ta tittarupplevelsen till nästa nivå", säger Anders Jensen, vd för MTG Sverige.


Ämnen i artikeln:

MTGVR

MTG:s app Viareal är en VR-app i syfte att ge ett mervärde till de ordinarie sport- och underhållningsupplevelserna som mediehuset erbjuder.

Genom appen kommer tittarna kunna besöka sitt favoritlag i omklädningsrummet eller följa med bakom kulisserna i exempelvis Paradise hotel.

Appen kommer innehålla originalproduktioner skapade enbart för VR-plattformen. fokus ligger på att skapa en stark och uppslukande VR-upplevelse. Den 3 juni kommer alla som använder Viareal-appen kunna se UEFA Champions League-finalen i VR för första gången någonsin.

– MTG utvecklas ständigt för att möta nya konsumentbeteenden – innovation är en del av vårt DNA. Med kombinationen av Viareal och vår förmåga att skapa stark storytelling vill vi ta tittarupplevelsen till nästa nivå, och Champions League-finalen är ett mycket fint tillfälle att fortsätta utforska den här teknologin, säger Anders Jensen, vd för MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

MTG har stora planer på att fortsätta utvecklingen av VR i Norden och engagerar tredjeparts tredjepartsaktörer och innehållsskapare i VR för att skapa originalproduktioner för Viareal. MTG stöttar också kreativa skolor i Norden för att utbilda och engagera nästa generations VR-talanger.

– Viareal är en ny dimension av underhållning som är öppen för alla. Tänk att genom VR kliva rakt in i Champions League-finalen eller komma bakom kulisserna i ditt favoritprogram. VR är precis i början av sin historia och MTG siktar på att vara en positiv kraft i utvecklingen och driva på möjligheterna med VR i Norden, säger Viktor Ängmo, produktchef på MTG Tech, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGVR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.