Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG släcker ZTV

Publicerad: 3 september 2010, 06:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

MTG:s nya kanal TV10 ersätter ZTV hos en rad operatörer. Den nya kanalen kommer att nå 70 procent av tv-hushållen från start.


Ämnen i artikeln:

MTGManfred AronssonMTG TV

Premiärdagen den 7 september närmar sig för MTG:s TV10 – en manlig kanal med sport och fakta-innehåll.

MTG hade sedan tidigare säkerställt en kanalpenetration på 50 procent via Comhems analoga och digitala utbud och det egna bolaget Viasat. Nu har mediehuset även kommit överens med Boxer, Telia, Sappa, Bredbandsbolaget, Tele2 och ett antal stadsnät. Det här innebär att TV10 ersätter ZTV hos samtliga.

Avtalen innebär att TV10 ökar sin tekniska penetration från 50 till drygt 70 procent och att den finns tillgänglig i det digitala marknätet, via IPTV, satellit och hos flera kabeloperatörer.

– Det visar att det redan nu finns ett sug hos tittarna efter en kanal som TV10, och att TV-leverantörerna tror att kanalen kommer att utgöra ett starkt tillskott i deras kanalpaket, säger Manfred Aronsson, vd för MTG Sverige i ett  pressmeddelande.

TV10 kommer att sända de delar av Champions League, Formel 1 och NHL som tidigare sändes i TV6 och TV8. Dessutom ska man sända ett urval från Premier League, National Football League, Hockeyallsvenskan, basket och ATP-tennis tillsammans med manligt orienterad fakta. Kanalen inleder med att sända EM-kvalet i fotboll mellan Sverige och San Marino.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

MTGManfred AronssonMTG TV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev