Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG sänder OS i VR

Publicerad: 5 juli 2016, 07:41
Uppdaterad: 5 juli 2016, 08:04

UPPDATERAD. MTG satsar på en VR-app inför OS i Rio.


Ämnen i artikeln:

MTGSamsung

Det är tillsammans med Samsung som MTG har tagit fram en mobilapp för virtual reality. Den kan användas med Samsungs smarta telefoner som är kompatibla med Samsungs VR-headset.

– När vi tog över OS från SVT så var grejen att vi sände precis allt och att vi sände även i HD. Det handlar för vår del hela tiden om att erbjuda en så omfattande produkt som möjligt till tv-tittarna. Nu blir vi först med både VR och Ultra HD i Europa – vi vill hela tiden ta nya steg och ligga i absolut framkant, säger Per Nunstedt, sportchef på MTG och Viasat, till Dagens Media.

Användarna ska bland annat kunna se utvalda höjdpunkter från OS. Känslan ska vara som om man satt på plats på arenan.

– VR är extremt spännande och otroligt kul. Man får verkligen en upplevelse av att sitta på läktaren och det ger en känsla av att vara på plats. Här får vi möjlighet att förflytta tv-tittaren till Rio, vilket känns väldigt kul.

Hur många tittare kan appen locka, med tanke på att det bara gäller Samsung-användare?

– För oss är det framför allt viktigt att kunna ge erbjudandet, men det är klart att det är på TV3 som vi kommer att ha tittandet. Men vi märker ändå ett intresse både från tittare och sportbranschen, så därför vill vi erbjuda VR.

Appen, som fått namnet Viasat Sport 360, är kostnadsfri och ska från och med den 2 augusti finnas tillgänglig för nedladdning. Den ska vara helt reklamfri.

Som Dagens Media tidigare har berättat lanserar MTG även en sportkanal i Ultra HD. Nu står det klart att Viasat Ultra HD ska lanseras inför invigningsceremonin i OS den 5 augusti. Kanalen ska bland annat bjuda på 120 timmars OS-sändningar.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGSamsung

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.