onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG:s sportchef sågar debatten om OS

Publicerad: 2 februari 2012, 13:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:26

"Om Internationella olympiska kommittén litar på oss borde även specialidrottsförbunden och svenska folket göra det", säger Per Tellander, sportchef på MTG.


RL

Rebecka Lindberg


Företrädare för 23 specialidrottsförbund skriver i dag på DN Debatt att de vill att regeringen giper in mot MTG:s OS-sändningar.

MTG:s sportchef Per Tellander ifrågasätter både debattinlägget sig och DN:s beslut att publicera det. Enligt honom handlar inlägget om ett icke existerande problem.

– Det balla med OS är just mångfalden och det är det som svenskarna vill ha, säger han och fortsätter:

– Vi vill visa helheten och folk tycker att det är kul att titta på nya sporter som de inte sett tidigare.

Vidare säger han att det finns regler och överenskommelser för sändningsavtalet och förstår inte specialidrotternas oro. Han påpekar också att det är långt ifrån alla specialidrottsförbund som skrivit under debatt-inlägget.

– Jag tycker det är väldigt bra om MTG kan avlasta statstelevisionen i ett så här stort evenemang så kan de lägga de nästan 1 500 andra dagarna på att bevaka de mindre sporterna.

Exakt hur fördelningen mellan de olika sporterna och kanalerna kommer se ut är ännu inte klart.

– Men givetvis kommer vi behöva göra en prioritering vad som ska gå i huvudkanalerna, TV3 och TV6. Men vi kommer att visa allt även om det blir lite senare eller lite kortare, säger Per Tellander.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev