tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG:s Anders Jensen: "Skapar snabbare beslutsprocesser"

Publicerad: 26 januari 2017, 08:50
Uppdaterad: 26 januari 2017, 11:59

"Det är såklart lite vemodigt att Karin lämnar, hon har varit en stor tillgång för MTG under åren, och även för mig i min roll", säger Anders Jensen, vd för MTG Sverige. Foto: Janne Naess

MTG:s vd Anders Jensen förklarar varför han inrättar en ny tung chefstjänst när Karin Stjärne slutar.

Ämnen i artikeln:

MTG

AT


Den sista februari kommer MTG:s programdirektör Karin Stjärne att lämna sin roll för nytt uppdrag utanför MTG.

– Det är såklart lite vemodigt att Karin lämnar, hon har varit en stor tillgång för MTG under åren, och även för mig i min roll. Samtidigt är jag glad för henne att hon får gå vidare till nya utmaningar, säger Anders Jensen, vd för MTG Sverige, till Dagens Media.

Vad har Karin Stjärne bidragit med?

– Väldigt många saker, alltifrån hantverket till sin gedigna erfarenhet av branschen. Men kanske framför allt en sak: hon har visat fin affärsmässighet i en roll som kanske inte alltid har haft fokus på den biten.

I samband med att Karin Stjärne lämnar inrättar MTG en ny tjänst – innehållsdirektör. Den nya rollen innebär ett samlat ansvar för egenproduktioner, tablåer och inköp.

– Tidigare har vi haft separata chefer för inköp, tablå och program, vilket har fungerat ganska väl. Men när vi nu ändå står inför en förändring såg vi en möjlighet att lägga ihop dessa bitar till en roll, för att skapa ett ännu tydligare fokus och framför allt snabbare beslutsprocesser. Vi lägger helt enkelt ihop tidigare fragmenterade roller till en tyngre.

Rekryteringen har påbörjats och under processen går MTG Sveriges operativa chef Filippa Wallestam in som ansvarig på programavdelningen.

– Vi har smugit igång rekryteringen lite under radarn, men nu blir det såklart mer publikt. Om det blir en extern lösning räknar vi med att det tar lite tid innan vi kan berätta om det.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev