Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG:s Anders Jensen: "En ganska markant ökning"

Publicerad: 29 juni 2016, 08:27
Uppdaterad: 29 juni 2016, 10:12

Telenors kunder får tillgång till nya Viasat Sport Premium och Viaplay när MTG tecknar ett nytt avtal med Telenor.


Ämnen i artikeln:

MTGTelenor

MTG och Telenor tecknar ett nytt avtal som bland annat omfattar distribution av MTG:s fri-tv-kanaler på Telenors kabel-, satellit- och IPTV-nät i Sverige och Norge samt över satellit Danmark. Det innebär bland annat att TV6 och TV10 får utökad distribution.

Avtalet innebär dessutom att Viasat får ökad räckvidd. Den nya sportkanalen Viasat Sport Premium, tillsammans med TV3 Sport och Esports TV, blir tillgänglig för Canal Digitals kabelkunder och Bredbandsbolagets kunder.

Dessutom får Telenor-kunderna tillgång till Viaplay.

Nytt i avtalet är även att finska Telenors satellit-tv-kunder för första gången får tillgång till MTG:s premiumsportkanaler.

– Vi är väldigt glada för det här avtalet, det är väldigt viktigt för oss ur flera olika perspektiv, inte minst eftersom det är ett pan-skandinaviskt avtal, säger Anders Jensen, vd för MTG Sverige.

Men samtidigt ger avtalet även utökad distribution för konkurrenten Discovery Networks kanaler. Tidigare har enbart Kanal 5 distribuerats av MTG, nu ingår även Kanal 9 och Kanal 11.

– Vi ger våra annonsörer en ökad räckvidd för vår samlade portfölj, det gäller stora och köpkraftiga kundbaser som våra annonsörer vill nå. Avtalet ger också motsvarande ökad räckvidd för Discovery Networks, men vi tyckte att det var viktigare att fokusera på att utveckla vår produkt än att stänga dem ute.

Hur stor blir räckviddsökningen?

– Jag kan inte ge några exakta tal, och vi ska fundera på hur vi formulerar den ökade räckvidden och värdet på den. Men det blir en ganska markant ökning.

Telenor är den första utomstående distributör som tecknar avtal kring MTG:s nya sportkanaler Viasat Sport Premium, som lanseras i augusti, TV3 Sport och Esports TV.

– I ett tv-landskap under förändring och där konsumtionen fragmenteras alltmer så är ännu mer räckvidd och penetration väldigt viktigt. Vi har historiskt sätt haft ett bra samarbete med Telenor så det här är en viktig fortsättning för oss, säger Anders Jensen.

Läs en längre intervju med Anders Jensen i Dagens Media #10, 2016. Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGTelenor

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev