Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG ökar inför börsnoteringen

Publicerad: 23 oktober 2018, 05:59
Uppdaterad: 23 oktober 2018, 07:28

MTG:s huvudkontor på Ringvägen i Stockholm.

Foto: Janne Næss.

MTG redovisar en organisk tillväxt på 3 procent under årets tredje kvartal.


Ämnen i artikeln:

MTGNENT GroupKinnevik

MTG:s omsättning landar under årets tredje kvartal på 4 683 miljoner kronor, vilket innebär en organisk tillväxt på 3,2 procent jämfört med motsvarande period 2017. 

Rörelseresultatet uppgår till 340 (257) miljoner kronor, inklusive jämförelsestörande poster om 12 miljoner kronor. i de jämförelsestörande kostnaderna ingår bland annat 7 miljoner kronor i transaktionskostnader på grund av den stundande uppdelningen av MTG samt den tidigare aviserade sammanslagningen med TDC Group som drogs tillbaka 19 juni i år.

Kvartalets totala resultat hamnar på 192 (177) miljoner kronor, vilket inkluderar resultat från avvecklade verksamheter om -2 (-11) miljoner kronor. Totalt resultat per aktie landar på 2,32 (2,31) kronor.

MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann kommenterar kvartalet i ett pressmeddelande:

“Nordic Entertainment levererade sitt åttonde raka kvartal med ökad försäljning och vinst. Tillväxten är fortsatt driven av våra streamingtjänster generellt, och Viaplay i synnerhet. Fri-TV försäljningen var ned i jämförbara valutor men vår svenska radioverksamhet levererade ännu en gång tvåsiffrig tillväxt efter lanseringen av nya radiolicenser från början av augusti och Viafree fortsätter att växa kraftigt. Studios försäljning och vinst minskade men vi har en stark pipeline av kontrakterade produktioner. Vi har fortsatt investera i lokala serier och premiumsport i syfte att fortsätta öka antalet abonnenter samt användandet av våra tjänster.”

I slutet av augusti slutförde ägarbolaget Kinnevik distributionen av samtliga sina aktier i MTG för att få godkännande av EU om sammanslagningen av Tele2 och Comhem.

Under första kvartalet 2019 planerar man att slutföra uppdelningen av MTG i två separata bolag. I mars 2019 ska Nent Group börsnoteras, förutsatt aktieägarnas godkännande.

- Detta var ännu ett kvartal med lönsam tillväxt och den planerade uppdelningen fortsätter. Jag vill välkomna Kinneviks aktieägare som direkta ägare i MTG.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGNENT GroupKinnevik

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev