Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG lanserar nya plattformen Viafree

Publicerad: 27 april 2016, 08:24
Uppdaterad: 25 maj 2016, 12:32

MTG kommer att lansera ett nytt digitalt fönster för allt sitt reklamfinansierade videoinnehåll i Sverige, Norge och Danmark. Alla play-kanaler samlas på den gemensamma plattformen Viafree.

Ämnen i artikeln:

MTG

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Viafree lanseras efter sommaren och är en nyutvecklad digital plattform. Tjänsten kommer att innehålla hela säsonger av MTG:s skandinaviska programserier tillsammans med webbexklusiva produktioner och innehåll från Youtube-kanalen Splay.

MTG kommer också utöka tjänsten ytterligare genom att addera mer innehåll från tredjepartsaktörer.

Abonnemangstjänsten Viaplay kommer inte påverkas.

– Genom Viafree och Viaplay blir MTG unika med ett heltäckande digitalt erbjudande till våra tittare. Vi tar därmed utbudet för online video i Skandinavien till en helt ny nivå genom att erbjuda konsumenterna mer innehåll än någonsin tidigare, säger MTG:s vd och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande.

Dagens Media har tidigare berättat om att Bonnier skrotar sin gemensamma streamingtjänst som beskrevs som en "Viaplaydödare". Istället ska komponenter som utvecklats inom projektet, som internt kallats för BOTT (Bonnier over the top) implementeras i Bonniers befintliga streamingtjänster.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev