Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG lanserar digitalt "fikarum"

Publicerad: 3 december 2012, 06:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

MTG är först ut med en Ipad-app som samlar alla kanalers program i samma plattform. Före jul lanseras Like.tv – "det nya fikarummet".


Ämnen i artikeln:

MTG

– Tanken är att stärka tittarupplevelsen genom att samla all information och snack om programmen i realtid. Det som tidigare pågick i fikarummen dagen efter, sker nu direkt i sociala medier, säger Ali Tajbakhsh, chef för digitala medier på MTG, till dagensmedia.se.

I Like.tv ska användarna bland annat kunna hitta nyheter och information om programmen de ser i rutan, ta del av diskussionerna i sociala medier, omröstningar och tävlingar och statistik och vadslagning om pågående sportsändningar.

Upplevelsen ska enligt MTG vara samma, oavsett vilken kanal som sänder det aktuella programmet, utan att det framgår tydligt att MTG är avsändaren.

– Det mesta vi sett hittills har varit programspecifikt. Vi vill förenkla för användarna, så att de kan ta del av all information och all diskussion på ett ställe utan att behöva byta plattform, säger Ali Tajbakhsh och fortsätter:

– Vi ser Like.tv som ett sätt att stärka tv:s position som en social mittpunkt, för att på så sätt stärka det linjära tittandet.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.