Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

MTG köper upp hela Zoomin.tv

MTG är nu helägare i videpublicisten Zoomin.tv genom förvärv av de återstående aktierna i bolaget som de sedan tidigare ägde till 51 procent.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se


Publicerad: 23 Maj 2018, 08:36
Uppdaterad: 23 Maj 2018, 08:38

Ämnen i artikeln:

MTG

Foto: Janne Naess

Zoomin.tv är en global online-publicist av videoinnehåll för målgruppen "generation z". Bolaget har huvudkontor i Amsterdam och 16 kontor på fyra kontinenter. Bolagets globala nätverk består av 3500 frilanserade videojournalister som producerar innehåll som genererar cirka tre miljarder visningar varje månad, uppger MTG i ett pressmeddelande

MTG förvärvade i juli för tre år sedan 51 procent av Zoomin.tv från Adversa och Evalue AG. Nu har de köpt upp de resterande procenten.

MTG betalar 6,2 miljoner euro kontant för aktierna och löser också Adversas aktieägarelån på 11,3 miljoner euro till Zoomin.tv. Betalningen för de återstående aktierna är i enlighet med tidigare avtal.

– Varje dag levererar Zoomin.tv hundratals videos från hela världen, vilka inspirerar generation Z. De här unika berättelserna har gjort bolaget till en av världens största online-publicister av video, och nu kommer vi att jobba ännu närmare Zoomin.Tv för att nå fler av världens mest passionerade videokonsumenter, säger Jørgen Madsen Lindemann som är vd  och koncernchef på MTG, i ett pressmeddelande.

Zoomin.tv var en av de leverantörer som valdes ut för att delta vid lanseringen av Facebook Watch under 2017, och bolaget har även ingått partnerskap med Tencent för att ta sitt innehåll till Kina.

Avtalet medför en preliminär icke kassapåverkande nettovinst om cirka 3 miljoner euro, vilket kommer att rapporteras under jämförelsestörande poster i MTG:s kvartalsrapport för det andra kvartalet i år.

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.