Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG köper Nice Entertainment

Publicerad: 23 September 2013, 05:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:33

UPPDATERAD. MTG:s produktionsbolag MTG Studios köper en majoritetspost i produktionsbolagsgruppen Nice Entertainment.


Ämnen i artikeln:

MTGBalubaTitan

Enligt MTG Studios vd och styrelseordförande Patrick Svensk är förvärvet ett ”viktigt steg i MTG Studios strategi för att bygga en stark internationell innehållsgrupp”. Nyligen har bolaget dessutom köpt innehållsdistributören DRG och det norska produktionsbolaget Novemberfilm.

– Det här är en del av en långsiktig strategi där vi ska bli starka på innehåll. Vi fanns i fem länder för ett år sedan och nu finns vi i 16 så det är en snabb expansion, säger Patrick Svensk till Dagens Media.

På den svenska marknaden representeras Nice av tv-produktionsbolagen Titan och Baluba, Nice Drama och Baluba Events. Gruppen består även av Monster, One Big Happy Family, Playroom, och Rakett i Norge, Moskito, Production House och Grillifilms i Finland, samt Gong i Danmark.

– Nice är mer eller mindre ett fullservicebolag inom alla genrer och finns dessutom i alla nordiska länder, så de har en bra position. De har både underhållning, drama, fakta, komedi och är dessutom intressanta ur ett b2b-perspektiv med event och andra typer av aktiviteter.

Blir det fler förvärv i år?

– Det uttalar vi oss inte om men vår strategi är långsiktig och vi ska fortsätta växa på samtliga marknader.

Hur kommer Nice att fungera ihop med Strix?

– De kommer fortsätta vara konkurrenter och kommer behöva konkurrera om de timeslots som finns.

MTG Studios förvärvar totalt 86,8 procent av aktierna från ägaren Cap Man. Köpesumman landar på 84,4 miljoner euro, cirka 770 miljoner kronor.

Nice Entertainments nuvarande vd Morten Aass ska fortsätta som vd även efter förvärvet. Affären beräknas vara genomförd i slutet av oktober.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTGBalubaTitan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.