Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

"MTG kan inte räkna hem OS"

Publicerad: 8 September 2011, 07:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:59

MTG snuvade TV4 och SVT på OS-rättigheterna. Men de kommer att få ångra sig, menar Jan Scherman.


Ämnen i artikeln:

KristallenJan SchermanMTGTV4

I juni slog bomben ned: Efter ett intensivt budkrig stod det klart att SVT förlorar rättigheterna att sända OS. Istället är det MTG som får visa OS 2014 och 2016.

– Jag beklagar att SVT förlorat OS 2014 och 2016. Vi har sträckt oss mycket långt, längre än någonsin tidigare, sa SVT:s vd Eva Hamilton, vars bolag ägt rättigheterna sedan 1960-talet.

Men MTG kommer inte att kunna räkna hem de stora belopp man betalat för rättigheterna. Det sa TV4-chefen Jan Scherman på ett Kristallen-seminarium på torsdagsförmiddagen.

– Det kan vara så att OS kommer tillbaka till någon av oss som står här, Eva (Hamliton reds anm) eller mig, när MTG räknat färdigt och inser att det inte var så smart. Särskilt inte när det gäller varpa och volleyball. Jag tror de våndas på Skeppsbron för att de inte kan ihop kalkylen, sa Jan Scherman, och fortsatte:

– Det dröjer nog några år innan Eva får ett fint erbjudande, och vi får ta hand om varpan.

Manfred Aronsson, chef för MTG Sverige, slår tillbaka.

- Vi köper aldrig rättigheter utan att i förväg ha räknat på lönsamhet och affärsmässighet. Vi producerar redan idag över 5000 timmar livesänd sport per år och ser fram emot att utveckla och förädla den kronjuvel som OS är i sportsammanhang, säger

Synnöve Almer


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.