Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

MTG gör ny utredning av den anklagade chefen

Publicerad: 14 November 2017, 14:37
Uppdaterad: 14 November 2017, 15:14

MTG-huset.

"Om jag får nya uppgifter ska det göras på ett nytt sätt. Jag ska gå till botten med det här", säger MTG:s vd Anders Jensen till DN.


Ämnen i artikeln:

MTGDNmetoo

I kölvattnet av #MeToo-uppropet har det kommit fram anklagelser om trakasserier och mobbning mot en högt uppsatt chef på MTG. Bland annat finns uppgifter om en sexistisk och kvinnofientlig arbetskultur.

MTG har utrett uppgifterna internt, och kommit fram till att det förekommit kränkande beteenden på avdelningen. Dock visade utredningen också att avdelningen idag inte präglas av ett kränkande arbetsklimat eller ett dåligt ledarskap, vilket lett till att MTG tagit beslutet att låta den anklagade chefen vara kvar.

– Nu fortsätter vårt arbete med att utveckla MTG som bolag och arbetsplats. Jag har förtroende för att chefen för avdelningen kan fortsätta leda verksamheten och bidra till att MTG är en ansvarsfull och inkluderande arbetsgivare, där alla medarbetare känner sig respekterade, sade Anders Jensen, vd för MTG, i ett pressmeddelande vid tillfället.

I en intervju med DN säger Anders Jensen att han idag har fått ny information rörande chefen, och att man därför har öppnat utredningen igen. Den här gången ska man istället ta hjälp av ett externt ombud.

– Jag vill inte göra om samma sak. Om jag får nya uppgifter ska det göras på ett nytt sätt. Jag ska gå till botten med det här. Svårare än så är det inte. Jag ska rakryggat kunna säga att jag har gjort det som varit både moraliskt riktigt, lagmässigt riktigt och med utgångspunkt i vad som är bäst för de som eventuellt blivit utsatta och för företaget, säger Anders Jensen till DN.  

TV-profilen Isabel Boltstern har öppet berättat om sina upplevelser av chefen, och hon är kritisk till att den interna utredningen kom fram till att chefen kunde stanna på sin post.

"Ni som följt mig de senaste åren vet att jag pratat om utmattning, härskartekniker och dåligt ledarskap. Allt bottnar i hur jag blev behandlad av den chef som nu får stanna på sin post. Den psykiska misshandel han utsatte mig (och andra) för förklaras nu som "dåligt placerad humor". Jag kan inte vara tyst längre", skriver hon på sin  blogg.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

MTGDNmetoo

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev