Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG gör "Hassel" med Ola Rapace

Publicerad: 7 September 2016, 11:29
Uppdaterad: 7 September 2016, 11:45

Ola Rapace väcker liv i kriminalpolisen Roland Hassel i originalserie som får premiär hösten 2017.


Ämnen i artikeln:

ViaplayMTG

Som Dagens Media kunde berätta redan i våras, kommer karaktären Roland Hassel tillbaka i en ny originalserie på Viaplay och TV3.

Huvudrollen spelas av svenska storstjärnan Ola Rapace.

"Hassel" är historien om kriminalpolisen Roland Hassels blåljusfärgade vardag i Stockholms kriminella värld, som tidigare har gjorts både som långfilm och tv-serie på SVT (1986-1992).

– Kriminaldrama fungerar väldigt bra på TV3 och vi är stolta att kunna presentera en ny kriminalserie med en så pass känd förlaga. Vi är även otroligt glada att Ola tackat ja till att gestalta denna legendariska snut i ett samtida Stockholm. Utmaningarna för polisen ser ju annorlunda ut idag och därför har MTG och Nice lagt ner mycket arbete på att hitta ett modernt uttryck i en redan etablerad karaktär, säger Karin Stjärne, programdirektör MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Inspelningen av "Hassel" börjar senare i år med premiär på Viaplay hösten 2017 och visas därefter på TV3.

"Hassel" produceras av Nice Drama som bland annat ligger bakom "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och "Tjockare än vatten".

Serien är skapad av Henrik Jansson-Schweizer och Morgan Jensen som tillsammans med författarna Björn Paqualin och Charlotte Lesche som skrivit manus. Samproducent och internationell försäljningsagent är Beta Film.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ViaplayMTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.