Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG fruktar rysk medielag

Publicerad: 26 September 2014, 05:49
Uppdaterad: 2 Maj 2016, 09:34

En föreslagen medielag i Ryssland kan stoppa utländskt ägande av medieföretag.


Ämnen i artikeln:

MTG

MTG, som äger 39 procent av ryska CTC Media, slår fast att den föreslagna lagen – om den träder i kraft – innebär att utländskt ägande av ryska medieföretag kommer att begränsas.

Lagen, som enligt förslaget ska träda i kraft den 1 januari 2016, säger att icke-ryska företag och individer inte får äga mer än 20 procent av företaget.

MTG, och andra utländska ägare, skulle få ett år på sig, det vill säga till 2017, på sig att minska sitt ägande eller stänga ner verksamheten.

”CTC Media följer noga utvecklingen och utvärderar dess eventuella påverkan på Bolaget och dess aktieägare. Samtidigt utvärderar CTC Media alla eventuella åtgärder som Bolaget och dess aktieägare kan komma att vidta. Både för att följa lagen, om den ändras, och för att skydda sina intressen”, skriver MTG i ett pressmeddelande på fredagen.

CTC Media har sin bas i Delaware, och äger direkt eller indirekt 100 procent av aktierna i ett antal ryska företag inom främst tv. CTC Medias aktier är noterade på Nasdaq-börsen.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.