Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG flaggar för avyttringar

Publicerad: 15 juni 2009, 07:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:55

MTG:s nätbutiker visar stark tillväxt mitt i lågkonjunkturen. Men trots det vill koncernchefen Hans-Holger Albrecht göra sig av med dem. "De passar inte i de affärer vi i övrigt gör", säger han.


MTG:s koncernchef  Hans-Holger Albrecht flaggar nu för att MTG kommer att göra sig av med bolagen inom MTG Internet Retailing, som koncernen köpt på sig under ett par års tid. De inkluderar Nelly.com, Cdon.com Gymgrossisten.com.

Nelly.com har tredubblat sina intäkter under året och Gymgrossistens försäljning har ökat med 44 procent. Men bolagen passar inte in i MTG:s portfölj, säger Hans-Holger Albrecht till Dagens Industri:

-Kommer vi att behålla det om fem år? Det mest troliga är inte. Just nu kommer vi att pusha på verksamheten hårt och leda den. Men det kommer inte alltid att vara så. Affärsområdet kommer antingen att "börsnoteras, ges till aktieägarna eller säljas", säger han.

I intervjun med Dagens Industri spår han också att annonskonjunkturen nått sin botten på de flesta marknaderna.

- Det andra kvartalet är fortfarande lite tuffare än det första, men det kommer inte att bli lika svårt som en del människor tror, säger han till DI.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.