Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG får rättigheterna till superfighten

Publicerad: 20 Juli 2017, 10:37
Uppdaterad: 21 Juli 2017, 06:04

Mötet mellan boxaren Floyd Mayweather Jr. och MMA-mästaren Conor McGregor i Las Vegas den 26 augusti förväntas bli världens mest inkomstbringande boxningsmatch hittills. Foto: Reuters

Häromdagen stod det klart att MTG förvärvat de nordiska sändningsrättigheterna till mötet mellan boxningsstjärnan Floyd Mayweather och MMA-mästaren Conor McGregor. "Det är århundradets fight", säger MTG:s Nordenchef Anders Jensen.


Ämnen i artikeln:

MTGAnders Jensen

Kampen mellan de två giganterna förväntas, med en förutspådd global försäljning på 475 miljoner dollar, bli den mest lönsamma boxningsmatchen hittills i världen, och det största pay-per-eventet i Norden någonsin, enligt MTG.

Det är kanske därför inte så konstigt att bolaget slår sig över bröstet över att ha förvärvat de exklusiva nordiska sändningsrättigheterna till det hajpade mötet som går av stapeln den 26 augusti.

– Det är århundradets fight och ett fantastiskt spännande event. Det är en ”måste se”-match och jag är jätteglad över att vi kan göra det här mötet tillgängligt för svenska fans, säger MTG Nordens vd Anders Jensen till Dagens Media.

Matchen som utkämpas på T-Mobile arena i Las Vegas kommer gå att köpas, både för dem med och utan abonnemang, på Viaplay. Priset för att se sändningen är 499 kronor.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGAnders Jensen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.