Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MTG blir först med kanal för e-sport

Publicerad: 27 april 2016, 09:46
Uppdaterad: 27 april 2016, 09:46

MTG-ägda ESL, världens största globala e-sport-bolag, kommer under maj att lansera ”eSportsTV”, den första dygnet-runt-sända kanalen helt dedikerad till e-sport.

Ämnen i artikeln:

MTG

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Kanalen kommer snart att finnas tillgänglig på MTG:s satellitplattformar hos Viasat i Norden och i Baltikum. ESL är också för närvarande i samtal med tv-distributörer och operatörer runt om i världen för att göra den nya kanalen så brett tillgänglig som möjligt.

Innehållet kommer att bestå både av professionella turningar från ESL liksom innehåll från MTG-ägda Dreamhack, ett av världens största e-sports-bolag och organisatör bakom några av världens största digitala festivaler.

ESL och Dreamhack har redan idag en global digital publik med över 100 miljoner tittare genom online-plattformar som Twitch, Azubu, Hitbox och Yahoo.

– Det här är ett fantastiskt initiativ av ESL eftersom det kommer att ta e-sporten till en ännu bredare global publik. E-sport är en global sport som spelas året om och det finns mängder av innehåll att visa. Kanalen handlar om att öka kännedomen kring e-sport och att öka både antalet spelare och fans. Det finns över två miljarder gamers i världen och intresset kring e-sport exploderar just nu med ett antal fans som snabbt rör sig mot 250 miljoner. Detta är anledningen till att vi vill göra ännu mer e-sport tillgängligt på så många skärmar som möjligt, säger Arnd Benninghoff, vd för MTGx och Peter Nørrelund, vd för MTG Sport i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev