Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

MTG bekräftar: Vi är intresserade av Kanal 5

Publicerad: 10 Februari 2011, 12:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

MTG:s vd Hans-Holger Albrecht bekräftar uppgifterna om att koncernen är intresserade av att köpa Prosiebens kanaler i Norden.


Ämnen i artikeln:

ProsiebenKanal 9Kanal 5

– Vi tittar på Prosiebens tillgångar i Skandinavien, vi är inte intresserade av de tyska tillgångarna. Vi har alltid sagt att vi är intresserade av konsolidering. Men det finns många faktorer, såsom priset, att överväga, säger Hans-Holger Albrecht till dagensindustri.se.

Enligt Financial Times beräknar analytiker att prislappen på Prosiebens kanaler i Norden, inklusive Kanal 5 och Kanal 9, blir mellan 8,8-11,5 miljarder kronor.

MTG är ett av flera bolag som pekats ut som intressenter.

– De skulle ha mycket att vinna genom att de på ett bräde skulle få nästan dubbelt så många kanaler. Det finns uppenbara synergier i crosspromotion och innehåll som MTG skulle kunna dra nytta av, sa Daniel Ek, analytiker på Carnegie, nyligen till Dagens Media.

Andra potentiella köpare är finska mediekoncernen Sanoma, den flamländska mediekoncernen De Persgroep, amerikanska riskkapitalbolaget Hellman & Friedman samt John de Mol.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

ProsiebenKanal 9Kanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.