Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Mot alla odds”-deltagare anmäler SVT

Publicerad: 22 April 2013, 07:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

UPPDATERAD. En dvd-film som skickas till deltagarna är orsaken till att en kvinnlig döv deltagare nu anmäler SVT till DO.


Ämnen i artikeln:

SVTDO

”Mot alla odds” är programmet där tio personer med olika funktionsnedsättningar deltar för att utmana sig själva. Nu anmäler en av deltagarna SVT för diskriminering då hon upplever att hon inte får samma behandling som de övriga deltagarna.

Alla deltagare får hem en dvd med programmet en vecka innan det sänds. Den kvinnliga deltagaren är döv och då dvd-filmerna produceras utan undertexter har hon inte samma förutsättningar som de andra deltagarna. Den kvinnliga deltagaren får de textade avsnitten först efter sändning.

Hon har framfört sina önskemål till SVT men inte fått något gehör, därför anmäler hon nu SVT till diskrimineringsombudsmannen.

UPPDATERING:

Efter att artiklen publicerats på Dagens Media har både anmälaren och SVT hört av sig och meddelat att konflikten redan är löst.

" Anmälan du skriver om har dragits tillbaka som ett resultat av dialogen mellan oss och deltagaren", skriver Christina Hill, programchef Fakta & Underhållning på SVT, i ett mejl till Dagens Media.

Frida Wickberg

Ämnen i artikeln:

SVTDO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.