Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Morrongänget till Kanal 5

Publicerad: 16 Mars 2011, 08:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:01

Efter karantänen – nu ska SBS morrongäng börja sändas på Kanal 5.


Tidigare i år hindrades Morrongänget, som består av Ingemar Allén, Peter Sandholt, Linda Fyrebo, Marie Aune och Mats Lillienberg att återvända till SBS Radio på grund av en klausul i sitt kontrakt med MTG.

Men sedan den 1 mars har Morrongänget varit tillbaka på Mix Megapol i Göteborg och snart ska programmet även börja sändas på Kanal 5.

– Vi har ju haft succé med med Vakna på tv tidigare och nu är vår plan och ambition att även Morrongänget ska gå som tv-program på Kanal 5, säger Håkan Morland, programdirektör på SBS Radio.

Som dagensmedia.se tidigare har berättat valde Morrongänget att lämna MTG då de inte fick tillräckligt mycket tv-tid, något de krävt när de gick över från SBS Radio till MTG.

Deras program flyttades till TV10, som har en betydligt lägre räckvidd än TV6 och riskerade dessutom att skrotas. Samtidigt uppvaktades Morrongänget av SBS Radio, som utlovade tv-tid.

– Vi har inte bestämt något men det är klart att vi vill att de ska synas i tv i några av våra kanaler, i alla fall lokalt i Göteborg. De sänds ju även nu i TV10 men det är klart att de kanske vill ha bättre exponering, har Åsa Paborn, programdirektör för Mix Megapol i Göteborg tidigare sagt.

Enligt Håkan Morland är det klart att programmet i framtiden kommer sändas i Kanal 5.

– Det är inte så att vi drar igång på måndag, det finns flera detaljer som måste lösas. Vår ambition är att köra programmet men det finns en uppstartssträcka.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.