MMS stäms av tidigare anställd

2018-02-19 17:27  
Magnus Anshelm. Foto: Janne Næss

Blev avskedad under sin sjukskrivning, hävdar den tidigare medarbetaren som kräver 150000 i skadestånd.

En tidigare anställd har stämt mätningsföretaget MMS på 150 000 kronor, eftersom personen menar att hen blivit avskedad i strid mot anställningsskyddslagen. Den tidigare medarbetaren var fast anställd i flera år, när hen plötsligt drabbades av sjukdom. Hen hävdar i sin stämningsansökan till Stockhom tingsrätt att läkarintyg funnits, som även MMS har fått ta del av. Den avskedade vill även att MMS ska betala rättegångskostnaderna.

MMS vd Magnus Anshelm målar upp en något annan bild av situationen.

– Personen hade en upprepad och väldokumenterad olovlig frånvaro under längre perioder utan att MMS fick in någon information om varför. Vi har hört oss för med arbetsgivarorganisationen Almega under hela processen, för att försäkra oss om att allt gått rätt till, säger Magnus Anshelm, som kallar det hela för en sorglig historia.

Han säger att stämningsansökan inte gör honom ett dugg orolig.

– Den tidigare anställda fick på grund av upprepad olovlig frånvaro först skriftlig erinran och sedan varsel om avsked via rekommenderat brev per post, då hen inte gick att nå. Till slut hade MMS inget annat val än att avskeda den anställde. Underlagen från den anställde mottog vi genomgående långt efter av varje frånvaroperiod, menar han.

Den avskedade hävdar i sin stämningsansökan att hen på grund av sjukdomen haft stora svårigheter att sköta praktiska vardagssysslor.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt