Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MMS: Så många har C More och Viaplay

Publicerad: 24 maj 2019, 07:14

Foto: Janne Næss

Över hälften av svenskarna har Netflix medan de svenska tv-husens streamingtjänster når betydligt färre, enligt MMS senaste rapport.


Ämnen i artikeln:

streamingAmazonHBO NordicNetflixDplayViaplayMMSC More

I MMS senaste rapport ”Trend och Tema 2019:1” har över hälften av alla svarande uppgett att de har Netflix som streamingtjänst. 52,6 procent svarade att de har Netflix, vilket är en ökning från 48,0 procent föregående kvartal. 

Tvåa på listan över de streamingtjänster som svenska folket betalar för är Viaplay (25,3 %), följt av HBO Nordic (16,7 %). C More placerar sig på en fjärde plats där 14,6 procent uppgett att de har tjänsten. 

Det har diskuterats flitigt om när e-handelssajten Amazon ska göra entré på den svenska marknaden. Amazons streamingtjänst Amazon Prime har redan rullats ut i Sverige men än så länge är intresset måttligt för tjänsten. 1,6 procent svarade att de har Amazon Prime under första kvartalet.

Medveten tillgång 9-99 år:

Rapporten bygger på telefonintervjuer med 3000 personer i åldrarna 9-99 år. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.