fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MMS lanserar nettoräckvidd i onlinevideovalutan

Publicerad: 31 maj 2017, 09:02

Från och med nu går det att se hur många unika personer i olika målgrupper som tittar på onlinevideo.

Med start idag går det att se hur många unika personer i olika målgrupper som tittar på onlinevideo.På onsdagen lanserar MMS nettoräckvidd och frekvenser i onlinevideovalutan. Det innebär att det för första gången går att se hur många unika personer i olika målgrupper som tittar på onlinevideo.

– I januari släppte MMS sin första målgruppsdata som täcker onlinevideo i form av bruttoräckvidd för reklamen. Nu tar vi alltså nästa steg genom att släppa nettoräckvidd och frekvens, så att man kan följa upp kampanjerna i detalj. Man kan alltså dels se hur många individer i olika målgrupper som nåtts av reklamen, dels se hur många gånger de exponerats för reklamen, säger MMS onlinechef Mats Lindkvist, i ett pressmeddelande.

Att kunna mäta nettoräckvidd och frekvens uppges vara något som efterfrågats av framförallt annonsörer och annonsmedier. MMS har därför valt att prioritera arbetet med nettoräckviddsdata för reklamfilmer. Under hösten kommer även räckviddsdata för program och klipp.

– Från maj 2014, när MMS var först i världen med att släppa en valuta för onlinevideoreklam, där vi rapporterade antal impressions för kampanjer. I januari 2017 tog vi nästa steg och kompletterade valutan med impressions i målgrupper. Med dagens lansering av nettoräckvidd och frekvens tar vi ytterligare ett avgörande steg för att tillgodose den snabbt växande marknadens behov av att följa upp reklamkampanjer i detalj, säger MMS VD Magnus Anshelm, i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev