tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

MMS: Ju längre videoformat, ju mer samtittande

Publicerad: 12 april 2022, 10:11

Foto: IAM-photography

I rapporten ”Rörliga bilder” har MMS undersökt hur och när vi tittar tillsammans och kommit fram till att videoformatets längd avgör.

Ämnen i artikeln:

MMS

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Tv:n har ofta beskrivits som en modern lägereld som samlar familj och vänner. Men i takt med att mediekonsumtionen förändras, och linjär-tv tappar mark, så har beskrivningen allt mer kommit att ifrågasättas.

Nu har mätföretaget MMS undersökt hur det moderna samtittandet ser ut och av rapporten ”Rörliga bilder” framgår att videoformatets längd påverkar huruvida vi tittar själva eller med sällskap.

”Ju längre videoformatet är, desto fler tittar tillsammans med andra. Men även kortare klipp, som vi gärna tittar på i mobilen, har ett tillsammanstittande. Yngre personer tittar mer tillsammans med andra på allt innehåll och på alla skärmar, än vad äldre gör”, skriver MMS i ett pressutskick.

Det naturliga valet för att titta på tv, film och/eller serier är fortsatt en stor skärm medan mindre skärmar, som mobilen, framför allt används för kortare klipp. Den yngre publiken väljer dock oftare den lilla skärmen för all typ av innehåll.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev