Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Minskad lönsamhet för MTG-koncernen

Publicerad: 8 April 2014, 08:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:42

MTG gjorde en vinst på 1,7 miljarder kronor under 2013, enligt den senaste årsredovisningen.


Ämnen i artikeln:

MTG

Den internationella koncernen Modern Times Group minskade sin lönsamhet på koncernnivå under 2013. Enligt företaget beror det på de investeringar de genomfört över hela verksamheten.

Det totala rörelseresultatet exklusive resultatandelar från intressebolag och engångskostnader minskade från 1,7 miljarder kronor till 1,3 miljarder kronor under 2013. Koncernens totala rörelseresultat hamnade på 1,7 miljarder kronor. Det framgår av årsredovisningen.

Totalt redovisar MTG en nettoomsättning på 14,1 miljarder kronor på koncernnivå. Det är en ökning med 8 procent från 2012 års 13,3 miljarder kronor.

"2013 var ett år då vi sålde fler produkter och blev större och mer relevanta på alla våra marknader. Det var ett år fyllt av innovation och kännetecknat av löpande investeringar i verksamhetens framtida tillväxt. Dessa investeringar resulterar i ökade tittartids- och reklammarknadsandelar, abonnenttillväxt och försäljningstillväxt, som resultaten också visar på." skriver MTG:s vd och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann under "Vd har ordet".

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.