Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Minskad förlust för Nordisk Film TV

Publicerad: 15 augusti 2017, 05:12
Uppdaterad: 14 augusti 2017, 14:27

Produktionsbolaget Nordisk Film TV dras fortfarande med röda siffror – men omsättningen ökar markant.


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Nordisk Film TV omsatte förra året 95 miljoner kronor, enligt bolagets färska bokslut. Det är en rejäl ökning jämfört med 2015 då bolaget omsatte 46 miljoner kronor.

– Vi har ökat våra intäkter genom att vi har sålt fler produktioner och fått fler återbeställningar. Vi har träffat rätt både i vad kunderna har efterfrågat, men också i mångt och mycket vad publiken efterfrågar, säger Kristoffer Graci, vd på Nordisk Film TV.

Bolaget fick återbeställningar på produktioner som ”Sofias änglar”, "Upp till bevis" och ”Det okända”, men även nya beställningar som ”Toppmäklarna”, ”Konstnärsdrömmen”, "Räddad av änglar" och ”Händig man sökes”. Dessutom producerade Nordisk Film TV julkalendern ”Selmas saga”.

Förlusten från 2015 på 8,7 miljoner kronor minskade till en förlust på 2,7 miljoner kronor.

När Kristoffer Graci och hans team tog över Nordisk Film TV 2014 befann sig bolaget i kraftigt fall. Då tog man fram en ny strategi som bland annat omfattade större vikt vid egenutvecklade produktioner.

– Strategin bygger på en ökad tydlighet i våra produktioner, och hur och vilka som frontar dem. Vi har givetvis gjort små justeringar längs vägen men nu ser vi ett tydligt resultat.

Under 2016 gick bolaget från 67 till 109 anställda.

– I slutet av förra året hade vi 13 pågående produktioner.

Just nu har produktionsbolaget åtta produktioner igång. Man står exempelvis bakom ”Ebbots ark” för SVT, en ny reality för TV3 och ”Temptation island”. Dessutom blir det under hösten premiär för en ny version av ”Fuskbyggarna” och ny säsong av ”Sofias änglar”. Även ”Räddad av änglar” är återbeställt.

Blir det vinst i år?

– Det är alltid vårt mål – vi ska vara ett vinstdrivande bolag. Så vitt vi kan se ökar vi omsättningen ordentligt även i år.

Hur länge får ni göra förlust?

– Vi ska inte gå med förlust mer, men när man ska vända ett bolag på en marknad som vår, med sjunkande tittarsiffror och minskade budgetar, så måste man göra investeringar. Nu är investeringarna gjorda och då förväntar vi oss att vända till bra marginaler, säger Kristoffer Graci.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.