torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Miljontals såg Stefan Löfvens tal till nationen

Publicerad: 23 mars 2020, 13:03

Tre miljoner svenskar tittade när Stefan Löfven talade till nationen.

Foto: Skärmdump / SVT

Statsminister Stefan Löfvens coronatal till till svenska folket lockade miljonpublik.

Ämnen i artikeln:

SVTStefan LöfvenCoronaviruset

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Söndag kväll klockan 21.15 höll Stefan Löfven sitt tal till nationen, om coronakrisen. Intresset bland tittarna visade sig vara skyhögt: över tre miljoner svenskar bänkade sig framför SVT2 för att höra vad statsministern hade att säga om den ovanliga kris som landet befinner sig i. Detta enligt siffror från MMS.

Programmet ”Agenda” som började strax efter statsministerns tal, och som också avhandlade coronakrisen, lyckades hålla kvar 1,6 miljoner av de linjära tittarna.

I talet vände sig Stefan Löfven direkt till svenska folket, med en uppmaning om att mentalt förbereda sig på den svåra fas som Sverige trätt in i:

”Liv, hälsa och jobb är hotade. Fler kommer att bli sjuka, fler kommer att tvingas säga ett sista farväl till en älskad. Det enda sättet att klara av detta är att möta krisen som ett samhälle där alla tar ansvar för sig själv, för varandra och för vårt land”, sade statsministern.

På TV4 visades samtidigt Robinson, som sågs av 541 000 linjära tittare. Kanal 5 började klockan 21.00 sända ”Sommaren med släkten”, som sågs av knappt 200 000 tittare och TV3 visade ”The other woman” som sågs av drygt 100 000 tittare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev