Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Miljonpublik när Sveriges handbollsherrar förlorade

Publicerad: 29 januari 2018, 10:04
Uppdaterad: 29 januari 2018, 11:01

En besviken Jesper Nielsen efter slutsignalen av EM-finalen. Foto: Skärmbild från TV3.

Så många såg finalen av Handbolls-EM mellan Sverige och Spanien.


Ämnen i artikeln:

TV3

Svenska herrlandslaget i handboll har stått för en jätteinsats i EM. Trots tre förluster under Europamästerskapet i Kroatien lyckades laget ta sig till final. Men väl där blev Spanien numret för stort och vann till slut med 29-23.

Gårdagens EM-final, som sändes i TV3, sågs som mest av omkring 1,6 miljoner tittare. I snitt bänkade sig lite över 1 000 000 tittare, ratingen låg på 11,1 i TV3:s målgrupp 15-49 år – vilket innebar att kanalen också var störst bland de kommersiella kanalerna i målgruppen.

– Handbollsherrarna har bjudit på en makalös turnering och en tittarfest. Vi grattar Sverige till silvret och firar fantastiska tittarsiffror, säger Susanne Nylén, presschef för MTG Sverige, till Dagens Media.

Herrarnas semifinal mot Danmark under fredagen, som även den sändes i TV3, sågs som mest av 1,4 miljoner tittare. En siffra som uppmättes i slutet av andra halvlek.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.