Miljonpublik för premiären av GW:s mord

2017-04-19 09:46  
Leif GW Persson. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Intresset var stort för premiären av GW:s mord i TV4.

Det nya programmet GW:s mord, där kriminologiprofessor Leif GW Persson går på djupet i de mord som intresserat honom mest genom åren, stod för en stark premiär under tisdagskvällen.

Enligt preliminära tittarsiffror från MMS såg 1 110 000 tittare premiären 21.00 i TV4.

– Jag tycker det är viktigt att folk är intresserade av brott. Har man dessutom en stark och tydlig historia så fungerar det uppenbarligen. Programmet har ju fått vådligt mycket uppmärksamhet på förhand. Men det är glädjande att människor väljer att titta, säger Leif GW Persson om premiärsiffrorna i ett pressmeddelande.

Fallet Linda Chen var det första fallet av sex som tas upp i kommande avsnitt med Leif GW Persson. I TV4:s huvudmålgrupp 15-64 låg andelen på 25,6, med en rating på 8,0.

Siffran på dryga 1,1 miljoner tittare är den starkaste tisdagen 21.00 under året, och slår även siffrorna för samma slot under 2016, enligt TV4.

– En fantastisk start för GW:s mord. GW gör storstilad entré in i TV4 och fångar tv-publiken direkt med sitt unikt starka historieberättande. Vi är mycket stolta och glada över att han nu är en del av TV4, kommenterar Fredrik Arefalk, kanalchef TV4.

GW:s mord sänds i ytterligare fem avsnitt, tisdagar 21.00. 

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt